Denk je aan een Romein, dan denk je meestal aan de legioensoldaat. De in strokenpantser gestoken soldaat uit de eerste eeuw is het typische beeld van een Romein. Het Romeinse leger was echter niet zo uniform als dat Asterix strips en Hollywood je willen laten geloven. In Roma-victrix probeert L.R.G.G. Corbvlo deze diversiteit zo goed mogelijk te laten zien. U komt alle rangen tegen, van officier tot hulptroeper.

Het wapenrek toont de heilige standaarden van het legioen, verschillende typen helmen en de gebruikte schilden. Soldaten van verschillende rangen vertellen over hun uitrusting en wapens. In de minishow ‘de Soldatentraining’ kunnen kinderen op licht humoristische wijze meemaken hoe het is te dienen onder de Adelaar en te strijden voor het Romeinse rijk. Gekleed en getraind als ‘echte’ Romeinse soldaten magen ze het vervolgens opnemen tegen ‘de vijand’. Het fotomoment van de dag!

Verder worden in het “Romeinse Rondje” diverse vragen gesteld over het leger en geven we de gelegenheid een helm te passen en te voelen hoe zwaar een schild is. De (echte) wapens mogen om voor de hand liggende redenen natuurlijk niet gehanteerd worden door het publiek. Geheel binnen de militaire context kunnen in dit geval ook mini-shows opgevoerd worden. Er zijn hierin diverse keuzemogelijkheden. Laat u hierover nader informeren door onze contactpersoon.

Niet alleen onze diversiteit maakt dit interessant maar deze programmering maakt ook samenwerking met verschillende andere groepen naadloos mogelijk. Onze coproducties met Keizertijd-groepen zoals het Gemina Project en het Belgische Legio XI CPF hebben in het verleden al voor mooie resultaten gezorgd.